Wolne Forum NGG Strona Główna

Strona główna portaluStrona główna portalu  FAQFAQ  SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Zasłyszane w kolejce

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Wolne Forum NGG Strona Główna -> Kudowa Zdrój. Życie towarzyskie i kulturalne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gość

PostWysłany: 23:51 24 Grudzień 2009    Temat postu: Zasłyszane w kolejce Odpowiedz z cytatem

Zasłyszane w kolejce po chleb .

Przed jednym z dużych obiektów handlowych stoi przy parkingu mężczyzna w sile wieku ,ubrany licho , z zarostem kilkudniowym i przemęczoną twarzą.
Chłopina ów ,widząc wychodzącego mężczyznę z obiektu .Który wyróżniał się wśród innych wyglądem jak i zachowaniem – przełamał w sobie opór skromności i zawołał do przechodzącego
Szanowny Panie .Szanowny Pan wspomoże bliźniego .
Mężczyzna wyróżniający się wyglądem –garnitur firmy Giorgio Armani , płaszcz podobnej firmy i te perfumy wdzięcznie unoszące się za idącym.
A co to ma być łapówka , niespodziewanie odpowiedział wybraniec .
Zaskoczony Chłopina z wyraźnym wzburzeniem zdecydowanie odpowiada –Broń Panie Boże !!!
Na kielicha z pewnością - powiada wybraniec A gdzie tam dobrodzieju , ja niepijący, odpowiada chłopina.
To co na Panienki ? pyta dalej zirytowany wybraniec Coś Pan Ja i Panienki .
Na chleb Panie dobrodzieju . Na chleb , aż wstyd mi o tym mówić .

Tutaj zdruzgotany wyjaśnieniem wybraniec zastanawia się chwilę i widać ,po jego twarzy ,że diabelskie ma myśli ….

Chodź Pan ze mną !!! słyszy chłopina .Wybraniec zaprasza chłopinę zaskoczonego takim obrotem sprawy do swojego samochodu – marki SAAB .Fura rusza ze świstem , jedziemy do mnie, wesoło powiada wybraniec
W domu takiego Pana ,Chłopinę już nic nie dziwi – full wypas jak mawiają młodzi.
Gospodarz częstuję gorącą herbatą bo czas zimowy a tu niespodziewanie pojawia się pani domu .
Widać na jej twarzy wzburzenie, wręcz agresję - Co ty mi tu lumpów sprowadzasz !!!!

Co ty Kryśka mówisz , odpowiada wybraniec - to porządny człowiek, właśnie przywiozłem go tutaj by ci go pokazać.
Słuchaj Kryśka - On nie bierze łapówek , On nie piję , On nie chodzi na Panienki .
A ty chcesz bym ja , wyglądał jak On .
Po tym monologu wybraniec pożegnał Chłopinę mówiąc ,żegnam bo mam ważne sprawy do załatwienia.
Powrót do góry

Gość

PostWysłany: 21:47 28 Maj 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czyli Czesio robi zakupy
Powrót do góry

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Wolne Forum NGG Strona Główna -> Kudowa Zdrój. Życie towarzyskie i kulturalne Wszystkie czasy w strefie CET (Europa środkowa)
Strona 1 z 1

Skocz do:  
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach