Wolne Forum NGG Strona Główna

Strona główna portaluStrona główna portalu  FAQFAQ  SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Jerzykowice Wielkie

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Wolne Forum NGG Strona Główna -> Lewin Kłodzki. Samorząd
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
jerzyk

PostWysłany: 02:36 4 Sierpień 2009    Temat postu: Jerzykowice Wielkie Odpowiedz z cytatem

A gdyby tak Jerzykowice Wielkie dołączyć do Kudowy?
Very Happy Very Happy Very Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Okrutnik
Gość

PostWysłany: 16:32 7 Sierpień 2009    Temat postu: a po co? Odpowiedz z cytatem

Po co mialoby sie dolaczyc Jerzykowice do Kudowy - tam juz i tak jest kociokwik Smile
Powrót do góry

jerzyk

PostWysłany: 17:36 7 Sierpień 2009    Temat postu: No jak to po co??? Odpowiedz z cytatem

Jeśli jest kociokwik to i tak lepszy niż dziadostwo w Lewinie Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Powrót do góry
Dudek
Gość

PostWysłany: 12:44 10 Sierpień 2009    Temat postu: A to fakt.. Odpowiedz z cytatem

Rzeczywiscie - macie racje towarzysze - od Lewina lepsze są już Kruszewniki albo chociazby Wilkowyje Smile
pozdro 4All z Lewinowa Smile
Powrót do góry

mario6
Gość

PostWysłany: 17:28 16 Sierpień 2009    Temat postu: Re: A to fakt.. Odpowiedz z cytatem

Drodzy mieszkańcy gm.Lewin,to właśnie wy tworzycie atmosferę i klimat miejsca w którym żyjecie więc róbmy wszystko aby zmienić nasz wizerunek.Przestańcie wreszcie narzekać i czekać aż władza zrobi.Zadam sobie pytanie A CO JA ZROBIŁEM DLA GMINY?myślę,że każdy z narzekających przed napisaniem czegokolwiek powinien zadać sobie to pytanie.Chwila refleksji i odpowiedż...
Powrót do góry

Pro a nawet Anty
Gość

PostWysłany: 20:45 16 Sierpień 2009    Temat postu: Ty zrobiles dla gminy kupę - jak inni :) Odpowiedz z cytatem

co to za gadka? co zrobilem dla gminy? Kurna to Gmina ma cos dla mieszkancow chyba robic a nie odwrotnie...? co moze sie myle?
Powrót do góry

jerzyk

PostWysłany: 06:37 17 Sierpień 2009    Temat postu: Re: A to fakt.. Odpowiedz z cytatem

mario6 napisał:
Drodzy mieszkańcy gm.Lewin,to właśnie wy tworzycie atmosferę i klimat miejsca w którym żyjecie więc róbmy wszystko aby zmienić nasz wizerunek.Przestańcie wreszcie narzekać i czekać aż władza zrobi.Zadam sobie pytanie A CO JA ZROBIŁEM DLA GMINY?myślę,że każdy z narzekających przed napisaniem czegokolwiek powinien zadać sobie to pytanie.Chwila refleksji i odpowiedż...

A co ja zrobilem dla gminy.... Very Happy
zaplacilem podatki Evil or Very Mad
a co gmina zrobila dla mnie Evil or Very Mad
NIC
Powrót do góry
mario6
Gość

PostWysłany: 22:44 19 Sierpień 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a ileż to zapłaciłeś tych podatków do gminy?jak wiem rolnicy nie płacą za 4 i 5 kl.gruntu a krus-ik to też grosze a dotacje bierzecie,jeszcze za wykształcenie państwu nie zapłaciłeś.Chodziło mi tylko o dbanie o własne otoczenie a do tego gmina jest niepotrzebna.Własne otoczenie to nie tylko do płotu ale chociaż 2 m za...
S1Q
Powrót do góry

jerzyk

PostWysłany: 06:10 20 Sierpień 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mario6 napisał:
a ileż to zapłaciłeś tych podatków do gminy?jak wiem rolnicy nie płacą za 4 i 5 kl.gruntu a krus-ik to też grosze a dotacje bierzecie,jeszcze za wykształcenie państwu nie zapłaciłeś.Chodziło mi tylko o dbanie o własne otoczenie a do tego gmina jest niepotrzebna.Własne otoczenie to nie tylko do płotu ale chociaż 2 m za...
S1Q

A kto powiedzial ze ja place podatki rolnicze tylko. Od dzialek budowlanych nasza kochana gmina bierze najwyzsza dopuszczalna stawke - 0,35 od metra. Wiecej nie moze bo prawo nie pozwala. Ale w 2010 pewnie bedzie wiecej. I co miala byc kanalizacja - nie bedzie bo sie nie oplaca. Drogi w stanie oplakanym, kompletny marazm. I nie jako ze jestem ciemny chlop tak duzo za to wyksztalcenie panstwu nie wisze Very Happy Very Happy Very Happy
Pierwszy lepszy urzednik w gminie wiecej sie musi wyplacac Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
Poza tym male sprostowanie: nie mam nic wspolnego z krus, dotacji tez nie biore.
A w gminie jest marazm i basta. I tylko narzekanie ze ludziska w gmine nie takie jak powinni. Ludzie jacy sa tacy sa - inni raczej nie beda. W koncu nos jest do tabakiery czy tabakira do nosa? Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad
Powrót do góry
Gość

PostWysłany: 22:48 20 Sierpień 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

:shock: witam!!!widzę ,że się pomału rozgadaliśmy.Fakt kanalizacji nie będzie -gmina nawaliła,drogi głównie powiatowe-gminie nic do tego.Szamba opróżniane raz na rok lub wcale a ich zawartość też nie jest gminna :oops: .Zapomniałem o ważnym organie jakim jest PAN sołtys w każdej wsi.Ci to dopiero robote robią!!!No na nic nie mają czasu a szkoda.
Powrót do góry

Gość

PostWysłany: 18:47 9 Październik 2009    Temat postu: Jerzykowice Odpowiedz z cytatem

Jeszcze nie tak dawno Jerzykowice, Dańczów należały do Kudowy i gdyby były nadal sytuacja wsi i ludzi była by inna.Popatrzcie na Brzozowie - jakie zmiany.Wszyscy korzystają i turyści też.A przecież w Jerzykowicach były hotele - pensjonaty - restauracje- dorożki itd. I co jest - nielegalna ubojnia i sprzedaż wyrobów które Sanepid od razu by skasował.Dlaczego Sołtys a tym bardziej Wójt nie reaguję w tej sprawie !!! Kto ma z tego ciche dochody !!!
Powrót do góry

Gość

PostWysłany: 21:44 10 Październik 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jakaś utopijna wizja Jerzykowic !Kiedy i gdzie były te pensjonaty i hotele ?Jedna knajpa z kilkoma miejscami noclegowymi funkcjonowała do 1945 r.Mineło 64 lat -cha,cha.Dziś dorożki wprawdzie nie kursują ( bo XXI w.)ale czy tęskno nam za nimi?A ubojnia to już jakiś postęp ,może powstanie wkrótce sklep mięsny ,a sanepid ? dopuścił do obrotu puszki 23 letnie to i mięso z Jerzykowic dopuści przynajmniej świerze.A DO KUDOWY ZAWSZE MOŻNA SIĘ PRZEPROWADZIĆ CZEGO ŻYCZĘ.Pozdrawiam.
Powrót do góry

Gosciowa
Gość

PostWysłany: 21:48 13 Październik 2009    Temat postu: przeprowadzka do Kudowy Odpowiedz z cytatem

Ja proponuje zeby nie przeprowadzac sie do Kudowy Very Happy .
Natomiast dobrze byloby zalozyc komitet przylaczenia do Kudowy i odnowy Jerzykowic. Jerzykowice to miejscowosc z duzym potencjalem - trzeba to tylko zauwazyc. Blisko do Kudowy i graniczy z Parkiem - gdyby tak jeszcze powiat wyremontowal droge Sad Sad . Soltys i mieszkancy powinni brac przyklad ze wsi klodzkich gdzie mieszkancy mobilizuja sie i porzadkuja swoje wsie. Krzywe ploty i smieci nie dodaja uroku Sad Sad .
Jedna gospoda i pensjonat przed wojna to byl poczatek rozwoju Jerzykowic w kierunku turystyki - niestety nie kontynuowany po wojnie, ciagle jest to potencjal ktory jest warty rozwazenia. Polozenie jest znakomite do rozwoju agroturystki, trzeba tylko troche posprzatac, wyremontowac moze dzwonnice, uporzadkowac teren wokol niej, warto byloby moze odnowic krzyz. A gdyby tak Jerzykowiczanie uporzadkowali wlasne podworka i smieci w Koscielnym Lasie to poczatek bylby znakomity.
Powrót do góry

Gość

PostWysłany: 21:11 15 Październik 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ma Pani rację,wszyscy podobnie myślą i mówią ale zapał do pracy marny jak widać,czy to na prywatnym ,czy na wspólnym jerzykowickim podwórku.
Powrót do góry

Gosc
Gość

PostWysłany: 09:30 15 Styczeń 2010    Temat postu: Noclegi w Jerzykowicach Odpowiedz z cytatem

Jednak nie taka znowu utopijna wizja Jerzykowic. Od niedawna ludziska zaczeli powaznie eksperymentowac z miejscami noclegowymi Very Happy .
Trzymam kciuki i zycze powodzenia.
Pozdrawiam.
Powrót do góry

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Wolne Forum NGG Strona Główna -> Lewin Kłodzki. Samorząd Wszystkie czasy w strefie CET (Europa środkowa)
Strona 1 z 1

Skocz do:  
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach