| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
jerzyk

|
Wysłany: 02:36 4 Sierpień 2009 Temat postu: Jerzykowice Wielkie |
|
|
A gdyby tak Jerzykowice Wielkie dołączyć do Kudowy?
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Okrutnik Gość

|
Wysłany: 16:32 7 Sierpień 2009 Temat postu: a po co? |
|
|
Po co mialoby sie dolaczyc Jerzykowice do Kudowy - tam juz i tak jest kociokwik  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
jerzyk

|
Wysłany: 17:36 7 Sierpień 2009 Temat postu: No jak to po co??? |
|
|
Jeśli jest kociokwik to i tak lepszy niż dziadostwo w Lewinie  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Dudek Gość

|
Wysłany: 12:44 10 Sierpień 2009 Temat postu: A to fakt.. |
|
|
Rzeczywiscie - macie racje towarzysze - od Lewina lepsze są już Kruszewniki albo chociazby Wilkowyje
pozdro 4All z Lewinowa  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
mario6 Gość

|
Wysłany: 17:28 16 Sierpień 2009 Temat postu: Re: A to fakt.. |
|
|
| Drodzy mieszkańcy gm.Lewin,to właśnie wy tworzycie atmosferę i klimat miejsca w którym żyjecie więc róbmy wszystko aby zmienić nasz wizerunek.Przestańcie wreszcie narzekać i czekać aż władza zrobi.Zadam sobie pytanie A CO JA ZROBIŁEM DLA GMINY?myślę,że każdy z narzekających przed napisaniem czegokolwiek powinien zadać sobie to pytanie.Chwila refleksji i odpowiedż... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Pro a nawet Anty Gość

|
Wysłany: 20:45 16 Sierpień 2009 Temat postu: Ty zrobiles dla gminy kupę - jak inni :) |
|
|
| co to za gadka? co zrobilem dla gminy? Kurna to Gmina ma cos dla mieszkancow chyba robic a nie odwrotnie...? co moze sie myle? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
jerzyk

|
Wysłany: 06:37 17 Sierpień 2009 Temat postu: Re: A to fakt.. |
|
|
| mario6 napisał: | | Drodzy mieszkańcy gm.Lewin,to właśnie wy tworzycie atmosferę i klimat miejsca w którym żyjecie więc róbmy wszystko aby zmienić nasz wizerunek.Przestańcie wreszcie narzekać i czekać aż władza zrobi.Zadam sobie pytanie A CO JA ZROBIŁEM DLA GMINY?myślę,że każdy z narzekających przed napisaniem czegokolwiek powinien zadać sobie to pytanie.Chwila refleksji i odpowiedż... |
A co ja zrobilem dla gminy....
zaplacilem podatki
a co gmina zrobila dla mnie
NIC |
|
| Powrót do góry |
|
 |
mario6 Gość

|
Wysłany: 22:44 19 Sierpień 2009 Temat postu: |
|
|
a ileż to zapłaciłeś tych podatków do gminy?jak wiem rolnicy nie płacą za 4 i 5 kl.gruntu a krus-ik to też grosze a dotacje bierzecie,jeszcze za wykształcenie państwu nie zapłaciłeś.Chodziło mi tylko o dbanie o własne otoczenie a do tego gmina jest niepotrzebna.Własne otoczenie to nie tylko do płotu ale chociaż 2 m za...
S1Q |
|
| Powrót do góry |
|
 |
jerzyk

|
Wysłany: 06:10 20 Sierpień 2009 Temat postu: |
|
|
| mario6 napisał: | a ileż to zapłaciłeś tych podatków do gminy?jak wiem rolnicy nie płacą za 4 i 5 kl.gruntu a krus-ik to też grosze a dotacje bierzecie,jeszcze za wykształcenie państwu nie zapłaciłeś.Chodziło mi tylko o dbanie o własne otoczenie a do tego gmina jest niepotrzebna.Własne otoczenie to nie tylko do płotu ale chociaż 2 m za...
S1Q |
A kto powiedzial ze ja place podatki rolnicze tylko. Od dzialek budowlanych nasza kochana gmina bierze najwyzsza dopuszczalna stawke - 0,35 od metra. Wiecej nie moze bo prawo nie pozwala. Ale w 2010 pewnie bedzie wiecej. I co miala byc kanalizacja - nie bedzie bo sie nie oplaca. Drogi w stanie oplakanym, kompletny marazm. I nie jako ze jestem ciemny chlop tak duzo za to wyksztalcenie panstwu nie wisze
Pierwszy lepszy urzednik w gminie wiecej sie musi wyplacac
Poza tym male sprostowanie: nie mam nic wspolnego z krus, dotacji tez nie biore.
A w gminie jest marazm i basta. I tylko narzekanie ze ludziska w gmine nie takie jak powinni. Ludzie jacy sa tacy sa - inni raczej nie beda. W koncu nos jest do tabakiery czy tabakira do nosa?  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Gość

|
Wysłany: 22:48 20 Sierpień 2009 Temat postu: |
|
|
| :shock: witam!!!widzę ,że się pomału rozgadaliśmy.Fakt kanalizacji nie będzie -gmina nawaliła,drogi głównie powiatowe-gminie nic do tego.Szamba opróżniane raz na rok lub wcale a ich zawartość też nie jest gminna :oops: .Zapomniałem o ważnym organie jakim jest PAN sołtys w każdej wsi.Ci to dopiero robote robią!!!No na nic nie mają czasu a szkoda. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Gość

|
Wysłany: 18:47 9 Październik 2009 Temat postu: Jerzykowice |
|
|
| Jeszcze nie tak dawno Jerzykowice, Dańczów należały do Kudowy i gdyby były nadal sytuacja wsi i ludzi była by inna.Popatrzcie na Brzozowie - jakie zmiany.Wszyscy korzystają i turyści też.A przecież w Jerzykowicach były hotele - pensjonaty - restauracje- dorożki itd. I co jest - nielegalna ubojnia i sprzedaż wyrobów które Sanepid od razu by skasował.Dlaczego Sołtys a tym bardziej Wójt nie reaguję w tej sprawie !!! Kto ma z tego ciche dochody !!! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Gość

|
Wysłany: 21:44 10 Październik 2009 Temat postu: |
|
|
| Jakaś utopijna wizja Jerzykowic !Kiedy i gdzie były te pensjonaty i hotele ?Jedna knajpa z kilkoma miejscami noclegowymi funkcjonowała do 1945 r.Mineło 64 lat -cha,cha.Dziś dorożki wprawdzie nie kursują ( bo XXI w.)ale czy tęskno nam za nimi?A ubojnia to już jakiś postęp ,może powstanie wkrótce sklep mięsny ,a sanepid ? dopuścił do obrotu puszki 23 letnie to i mięso z Jerzykowic dopuści przynajmniej świerze.A DO KUDOWY ZAWSZE MOŻNA SIĘ PRZEPROWADZIĆ CZEGO ŻYCZĘ.Pozdrawiam. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Gosciowa Gość

|
Wysłany: 21:48 13 Październik 2009 Temat postu: przeprowadzka do Kudowy |
|
|
Ja proponuje zeby nie przeprowadzac sie do Kudowy .
Natomiast dobrze byloby zalozyc komitet przylaczenia do Kudowy i odnowy Jerzykowic. Jerzykowice to miejscowosc z duzym potencjalem - trzeba to tylko zauwazyc. Blisko do Kudowy i graniczy z Parkiem - gdyby tak jeszcze powiat wyremontowal droge . Soltys i mieszkancy powinni brac przyklad ze wsi klodzkich gdzie mieszkancy mobilizuja sie i porzadkuja swoje wsie. Krzywe ploty i smieci nie dodaja uroku .
Jedna gospoda i pensjonat przed wojna to byl poczatek rozwoju Jerzykowic w kierunku turystyki - niestety nie kontynuowany po wojnie, ciagle jest to potencjal ktory jest warty rozwazenia. Polozenie jest znakomite do rozwoju agroturystki, trzeba tylko troche posprzatac, wyremontowac moze dzwonnice, uporzadkowac teren wokol niej, warto byloby moze odnowic krzyz. A gdyby tak Jerzykowiczanie uporzadkowali wlasne podworka i smieci w Koscielnym Lasie to poczatek bylby znakomity. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Gość

|
Wysłany: 21:11 15 Październik 2009 Temat postu: |
|
|
| Ma Pani rację,wszyscy podobnie myślą i mówią ale zapał do pracy marny jak widać,czy to na prywatnym ,czy na wspólnym jerzykowickim podwórku. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Gosc Gość

|
Wysłany: 09:30 15 Styczeń 2010 Temat postu: Noclegi w Jerzykowicach |
|
|
Jednak nie taka znowu utopijna wizja Jerzykowic. Od niedawna ludziska zaczeli powaznie eksperymentowac z miejscami noclegowymi .
Trzymam kciuki i zycze powodzenia.
Pozdrawiam. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|