Wolne Forum NGG Strona Główna

Strona główna portaluStrona główna portalu  FAQFAQ  SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Weronika Nowakowska

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Wolne Forum NGG Strona Główna -> Duszniki Zdrój. Samorząd
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
MS
Gość

PostWysłany: 11:32 19 Luty 2010    Temat postu: Weronika Nowakowska Odpowiedz z cytatem

Piąte miejsce Weroniki Nowakowskiej

Piękna niespodzianka! Tak można podsumować fantastyczne piąte miejsce Weroniki Nowakowskiej w biegu na 15 km na Igrzyskach Olimpijskich w Vancouver. Duszniki powinny być dumne ze swojej sportsmenki. Ale czy są?
To najlepszy wynik jakiegokolwiek przedstawiciela sportu, pochodzącego z Dusznik. Jest on tym bardziej godzien uznania, że Weronika osiągnęła go niemal na samym starcie swojej dorosłej kariery. Obeznani w temacie biathlonu wiedzą, że największe wyniki tym sporcie przychodzą około”trzydziestki”. Zatem proszę Państwa chapeau-bas przed Weroniką! Wypada tylko pokłonić się przed nią, szczerze pogratulować, życzyć powiedzenia i być dumnym, że jest ona reprezentantką nie tylko Polski, ale również ziemi kłodzkiej i Dusznik! Żal tylko, że miasto zapomniało o Weronice. W jaki sposób wsparło wywodzącą się z uzdrowiska sportsmenkę? Czy zorganizowano choćby skromny event, podobny do tego, jaki miał miejsce w Kasinie Wielkiej? NIE!!! Kompletna ignorancja! Bo i po co coś robić, skoro na zwykłej serdeczności nie zbije się interesu, czy kapitału politycznego. W polskiej mentalności istnieje coś takiego, jak wożenie się na kimś, kto odnosi sukcesy i jest o nim głośno. Gdy nie ma splendoru, nie ma też człowieka. Gdy pojawiają się sukcesy, pełno wokół „przychylnych” ludzi. Wszyscy duszniccy prominenci pogrążeni w zimowym letargu, który w Dusznikach trwa w zasadzie przez cały rok, zaczną pewnie za chwilę czuć się ojcami sukcesu, wyciągać ręce po gratulacje. Wszak to Olimpijka z Dusznik! Może powstanie pomysł spektakularnego powitania Weroniki w mieście, tak by wszyscy to zapamiętali. Takie serdeczności można określić jasno – chamstwo i świństwo!!! Kto zatem jako pierwszy z dusznickich oficjeli stanie obok naszej najlepszej biathlonistki?

MS
Powrót do góry

Lewy
Gość

PostWysłany: 12:10 19 Luty 2010    Temat postu: Werka Masterka :) Odpowiedz z cytatem

Nie chce sie wypowiadac za Weronike jesli chodzi o to kto jej (nie)pomogl. Dzisiaj trzeba sie cieszyc i gratulowac!!!Very Happy Wszyscy Polacy, a w szczegolnosci Duszniczanie powinni byc dumni z Werki!!! WIELKIE dzieki za prace jaka wlozylas w ten sport Weroniko, Wielkie Dzieki dla Twojej rodziny i ludzi ktorzy Cie wspierali, wielkie dzieki za niezapomniane emocje!!!! Chyba wszyscy mamy nadzieje, ze to dopiero poczatek tej drogi na szczyt:))) i trzeba przyznac, ze w tempie ekspresowym Weronika pokonuja te trase!
Powrót do góry

lokalny patryjota
Gość

PostWysłany: 17:55 20 Luty 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Świetny tekst z którym zgadzam się w 100%, już czekam jak zlecą się te wszystkie średzińskie, krawczyki i inne dusznickie matoły do skadania gratulacji, Przy okazji sukcesu Weroniki może przyjrzymy się także pracy geniuszy myśli szkoleniowej pokroju Pana Hacusia w dusznickim liceum, brak wyników naszej młodzieży( nikt nie zakwalifikował się do mistrzostw świata juniorów młodszych i juniorów w Szwecji)
Przykład Weroniki która na swój sukces zapracowała swoją ciężką pracą cieszy wszystkich fanów biathlonu, jako duszniczanina martwi mnie tylko żenująco niski poziom szkolenia w dusznickiej szkole mistrzostwa sportowego, choć zaplecza szkoleniowego (Jamrozowa Polana) zazdroszczą nam wszyscy. Może już najwyższy czas przewietrzyć ten prywatny ogródek jakim jest dusznickie liceum i zastąpić trenerów żyjących w epoce czarno białej telewizji.
Miastu zaś proponuję większe zainteresowanie tym tematem aby w przyszłości nie popełniono błędu (braku zainteresowania) takiego jak przy
Weronice a w przeszłosci Ani Sterze, jak sie nie mylę czterokrotnej olimpijce, niech mi ktoś pokarze w Polsce drugą taką wieś (5 tyś mieszkańców) jak Duszniki z której wywodzą się dwie olimpijki?

Zapraszam do dyskusji!!!
Powrót do góry

Malkontent
Gość

PostWysłany: 09:32 22 Luty 2010    Temat postu: tere fere Odpowiedz z cytatem

Jesli ciezko pracowala to ma wyniki, ale robila to dla siebie a nie dla zwyklego kowalskiego z Dusznik - czyz nie? Wiec nie piepszcie glupot o tym jaka jest bohaterka i jak strasznie jest pokrzywdzona przez dusznickie wladze itp itd...
A co do Hacusia - rzeczywiscie ostatnimi czasy niezbyt wiele robi...
To tak jak z naszymi pilkarzami - do wszystkich pretensje ze slabo graja - kurna niech sie wezma do roboty albo przestana sie tym zajmowac - a nie tylko wieczne marudzenie i narzekania. Takie teksty zostawcie wiec wszyscy sobie na rozmowe z ciocia czy babcia przy herbatce a nie na publicznym forum takie sranie w banie. Uwazajta co gadacie i piszecie Smile
Powrót do góry

Lewy
Gość

PostWysłany: 18:27 22 Luty 2010    Temat postu: Werka Masterka :) Odpowiedz z cytatem

Malkontent nie wiem skad bierzesz swoje przypuszczenia... kto napisal ze jest bohaterka? kto napisal, ze robila to dla zwyklego kowalskiego?? Oczywiscie, ze robi to dla siebie. Sama sobie wyznaczyla cel do ktorego dazy jak kazdy inny sportowiec. Chodzi oto, ze czasami trzeba pomoc drugiej osobie, wesprzec, docenic. Sens wypowiedzi MS to moim zdaniem pstryczek w nos za to, ze wladze nie potrafia docenic talentow, ktore wyrastaja "na naszym podworku". Duszniki powinny sie tym chwalic i szczycic, promowac Weronike i innych ktorzy odnosza sukcesy. Wiadomo, ze sport nie istnial by bez fanow i to nasze miasto powinno byc najwierniejszym fanclubem kazdego sportowca z Dusznik.

Jeszcze raz gratulacje Werka i trzymam kciuki bys dostarczala nam takich emocji co raz czesciej!Smile
Powrót do góry

Prawy
Gość

PostWysłany: 20:35 22 Luty 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jak czyta posty Lewego to mi się niedobrze robi. Boże co za dupa. Jak w ogóle można takie farmazony wypisywać? Lalusiem na 100 kilometrów zajeżdża. Weź się schowaj dzięciole bo zwymiotuję na klawiaturę.
Powrót do góry

Malkontent
Gość

PostWysłany: 16:32 24 Luty 2010    Temat postu: Lewy... Odpowiedz z cytatem

Jak sam NICK wskazuje - Lewy nigdy nie bedzie prawy...
Smile
Powrót do góry

anonimowypijaczyna
Gość

PostWysłany: 18:38 24 Luty 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

cos mi smierdzi, że ten Lewy to gostek z którym chodzilem do szkoły (był dwie klasy starszty). wyjatkowo zarozumiały cwaniaczek, który był w młodziezowej radzie miasta a później na szczescie pojechał gdzies na zachód. jeżeli tak to nie macie o kim rozmawiać bo to strata czasu.
Powrót do góry

Malkontent
Gość

PostWysłany: 09:13 25 Luty 2010    Temat postu: Dobrze mowisz... Odpowiedz z cytatem

Dobrze mówisz kwasopiju Smile
Dobrze mówisz - wiedzialem ze jest calkiem lewy
Apropos i amfas Smile

pozdro
Powrót do góry

MS
Gość

PostWysłany: 15:46 25 Luty 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mądrych, to i dobrze poczytać. Co najlepiej zrobić, gdy nie ma się bladego pojęcia czego dotyczy dyskusja? Z reguły powinno się milczeć, ale są ludzie, którzy mimo braku argumentów chcą jednak w jakiś sposób zaistnieć. Wówczas najlepiej jest kogoś zaatakować, obrazić lub zastraszyć.
Cóż... O poziomie dyskusji decyduje poziom ludzi, którzy ją rozpoczynają i którzy się do niej włączają. Jaki jest poziom tej dyskusji, widać po czterech poprzedzających mój wywód postach.
Pozdrawiam Lewego i lokalnego patryjotę!
Powrót do góry

Edi
Gość

PostWysłany: 09:43 27 Luty 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

MS jest gupi
Powrót do góry

Ja
Gość

PostWysłany: 21:37 9 Kwiecień 2010    Temat postu: Weronika Odpowiedz z cytatem

mnie z kolei zastanawia dlaczego miasto nie wykorzystuje sukcesów naszych dusznickich sportowców do promocji i reklamy naszego pięknego miasteczka, Skoro Weronice nie podziękowali ( nie jestem w temacie więc się nie wypowiadam) to chociaż mogli medialnie na jej sukcesie wypromować Jamrozową i Uzdrowisko. No a co do przewietrzenia tych Panów i zmian to przydałyby się prawie wszędzie i w OSIR i Urzędzie i Liceum. To fakt niepodważalny.Pozdro
Powrót do góry

merkel

PostWysłany: 01:29 10 Kwiecień 2010    Temat postu: Weronika Odpowiedz z cytatem

Wydaje mi się że Weronice dziś już zwisa czy Duszniki ją doceniają.
Z okazjami do wykorzystania, a sukces Weroniki był taką okazją dla miasta, jest jak z robieniem kupy.
Można to zrobić na dwa sposoby: zdjąć spodnie i zrobić kupę lub odwrotnie. Teraz pozostał nam już tylko ten drugi sposób.

Pozdrowienia dla Weroniki i gratulacje.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
sparco

PostWysłany: 09:25 10 Kwiecień 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Żenada, każde normalne miasto wykorzystało by taki sukces do promocji, oczywiście z korzyścią dla obu stron bo nie ma nic za darmo.
Ale czego oczekujemy po gościu który wcześniej wyśmiał ową zawodniczkę gdy starała się o stypendium z miasta.
Zwykłe towarzystwo wzajemnej adoracji, zapewne jak trenerem Weroniki byłby dalej Pan z ul. Wybickiego, to byłyby podziękowania i powitania na dusznickim rynku.
Ale Weronika reprezentuje AZS Katowice i widać że kogoś to strasznie boli, choć nie wiem dlaczego, z tego co wiem to Weronika przy każdej okazji podkreśla że jest Dusznik Zdroju i wcale się tego nie wstydzi.
Z całego serca życzę wielu sukcesów.
Pozdrawiam

p.s
mam tylko nadzieje że przyszły kandydat na burmistrza, obecnie prezes klubu piłkarskiego, jeśli wygra nie będzie zapatrzony tylko w jedną dyscyplinę sportową.
Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Wolne Forum NGG Strona Główna -> Duszniki Zdrój. Samorząd Wszystkie czasy w strefie CET (Europa środkowa)
Strona 1 z 1

Skocz do:  
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach